Gnosjö Konstsmide

Om oss

Från smide till belysning

Det var en längtan efter någonting nytt som låg bakom alltihop. Året var 1942 när familjefadern Gunnar Johansson en dag hittade mod att säga upp sig från bussfirman och ge utlopp för entreprenören inom sig. Hans idé var att tillverka blomställ och dekorationer i smide, med fokus på kvalitet och design. Snart strömmade kunderna till Gunnar som namngav sitt företag Gnosjö Konstsmide.

Idag, över 80 år senare, drivs företaget fortfarande av familjen Johansson i Gnosjö. Vårt sortiment består numera av jul- och utomhusbelysning, dock med samma självklara krav på hög kvalitet och säkerhet samt snygg och funktionell design.

 

 

Innovation och kvalitet

Innovation och kvalitet är grundstenar som Konstsmide vilar på, nu som då och framöver. Att vara innovativ är en nödvändighet för att kunna skapa hållbara och miljövänliga produkter som våra kunder vill ha. Att vi i mitten av 90-talet var först i världen med att använda LED-tekniken i vår julbelysning ger oss än idag ett försprång. Det finns helt enkelt i vårt DNA att våga testa nytt, våga ligga i framkant.

För att alltid kunna erbjuda trygga och hållbara produkter måste hela vår verksamhet formas av ett utpräglat kvalitetstänk. Vi säkrar produktionen i egna fabriker i Sverige och Ungern samt i nära samarbete med våra partners i Kina. Produkterna genomgår även omfattande tredjepartstester för att vara de säkraste på marknaden.

Historik

Redan 1947 stod vi för Sveriges absolut första serietillverkade adventsljusstake. Därefter har vi gång på gång bevisat att satsningar på innovation, gediget hantverk och långvariga samarbeten lönar sig i längden.

Företaget

Gnosjö Konstsmide grundades 1942 i Gnosjö, Småland och ingår i den familjeägda koncernen Gunnar Johansson Gruppen.  I koncernen finns runt 200 anställda varav cirka 45 arbetar på huvudkontoret i Gnosjö. Resterande arbetar inom dotterbolag i Tyskland, England, Finland, Ungern, Polen, Holland, Hong Kong och Norge.

Nuvarande ägare är bröderna Peter, Janne, Jonas och Daniel Johansson. Konstsmides strävan är att alltid vara kundens förstahandsval gällande jul- och utebelysning. Det åstadkommer vi genom att erbjuda ett komplett och mycket konkurrenskraftigt sortiment med bästa tänkbara kvalitet, service och leveranssäkerhet.

Choose country or region: